Az ízületi gyulladás egy gyulladásos betegség, ezért nagyon fontos, hogy ne stimuláljuk, hanem megakadályozzuk a szervezet gyulladásait. Az étrend az artritisz kezelésének nagyon fontos része. Az olyan ételek fogyasztása, amelyek megakadályozzák a gyulladásos folyamatokat, megerősítik a csontokat és izmokat, és növelik az energiaszintet, segíthetnek az életminőség fenntartásában még ízületi gyulladás esetén is.

A LEGJOBB ÉTELEK ÍZÜLETI GYULLADÁS ESETÉN

  • Gyümölcsök és zöldségek – Amellett, hogy gazdagok az olyan vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyekre szükségünk van a szervezetünk optimális működéséhez, a gyümölcsök és zöldségek enzimekben és antioxidánsokban is bővelkednek, amelyek elősegítik a szövetek regenerálódását és az izmok megerősítését. Rendszeres gyümölcs és zöldségfogyasztás (lehetőleg nyersen) olyan eredményeket hozhat, amelyek gyorsan észrevehetők. A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása serkenti a zsírégetést is, mivel ezek az ételek nem tartalmaznak sok kalóriát, így fogyhat is, ami rendkívül előnyös az artritiszben szenvedő betegek számára.
  • Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket sem szabad kihagyni a menüből, mivel az omega-3 zsírsavak erős gyulladásgátló hatást fejtenek ki és erősítik a szív- és érrendszert is. Az omega-3 megtalálható halakban, például lazacban és szardíniában, valamint lenmagban, tojásban, avokádóban és dióban is.
  • Teljes kiőrlésű gluténmentes gabonafélék – Az olyan ételek, mint a barna rizs, a quinoa és a zab szintén a szövetségeseink. Fehérjéket, rostokat, vasat, mangánt, foszfort, magnéziumot és sok más hatóanyagot tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyulladások leküzdését és megadják a szükséges energiát a testünknek.

FŰSZEREZZE MEG AZ ÍZÜLETI GYULLADÁST

A legtöbb ember a borsot, a tubarózsát, a chilipaprikát és a gyömbért egyszerű fűszereknek tekinti. Az igazság azonban az, hogy ezek a fűszerek egy kis hadsereghez hasonlóan viselkednek a gyulladás elleni küzdelem és a fájdalom enyhítése során.

A kurkumin, amely a kurkuma egyik fő alkotóeleme, erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, és számos tanulmány szerint a kurkuma az artritisz sikeres megelőzésének és kezelésének egyik fő alkotóeleme. A kurkuma megerősíti az immunrendszerünket és enyhíti a fájdalmat. A keleti orvoslásban évszázadok óta fájdalomcsillapítóként használják.

A gyömbér és a kurkuma együtt gyulladásgátló hatásúak.
Javasoljuk, hogy por helyett inkább friss gyömbért használjon, mert a friss gyömbérgyökér több aktív hatóanyagot tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gyulladást.