A reuma nagyon jól ismert kifejezés, és világszerte elterjedt betegségnek számít, amely sokakat érint. Hogy pontosan mit is értünk alatta, az nem mindig egyértelmű, mert a reumának sok változata lehet. Az orvosok ezért „reumás rendellenességekről” is beszélnek, ami legalább 100 különböző betegséget takarhat. Mindig a mozgásszervi panaszokról van szó, amelyek általában fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járnak. A panaszok pontos súlyossága és okai azonban nagyon eltérőek lehetnek. Ezért nagyon fontos a minél pontosabb diagnózis felállítása, hogy a betegség tüneteit minél jobban kezelni tudjuk. A következőkben még többet tudhat meg a reuma különböző formáiról, okairól és tüneteiről, és választ kaphat a kérdésre: Melyek a legjobb természetes módszerek a reuma és az ízületi gyulladás kezelésére?

A REUMÁS BETEGSÉGEK TÍPUSAI

Mivel a reumának, mint már említettük, sok változata létezik, négy reumás betegséget különböztethetünk meg, amelyeknek szintén vannak altípusaik:

  • Gyulladásos reumatikus betegségek, beleértve a reumatoid artritiszt és a kollagenózist / kötőszöveti betegségeket.
  • Nem gyulladásos reumatikus betegségek, beleértve a fibromyalgiát is.
  • Kopás okozta reumás betegségek („degeneratív” elváltozások), például csont- és ízületgyulladás.
  • Anyagcserezavarok, például köszvény vagy vas által okozott reumás panaszok.

A kezelés magában foglalhat gyógyszeres kezeléseket, de bizonyos esetekben műtétre is szükség lehet.

Az egyes betegekhez egyénileg igazított fizikoterápia is nagyon hasznos lehet. De a táplálkozással és a természetes táplálékkiegészítőkkel, mint például az Acuraflex-szel, is jó hatást lehet elérni. Ennek előnye: a kiváló minőségű és bevizsgált összetevők a reuma számos tünete ellen hatnak, függetlenül attól, hogy melyik altípusról van szó. Erről az alábbiakban többet megtudhat.

REUMA VAGY ÍZÜLETI GYULLADÁS – MI A KÜLÖNBSÉG?

A reuma és az ízületi gyulladás kifejezéseket gyakran szinonimaként használják. Bár ezek nagyon hasonló betegségek, de vannak köztük különbségek is. Mindkettő a leggyakoribb ízületi betegségek közé tartozik, amelyek fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járhatnak – és ezáltal jelentősen csökkentik az életminőséget is. Ráadásul mindkettő a reumatikus betegségek közé tartozik, amelyek alcsoportjait fentebb bemutattuk. De nem teljesen azonosak, amit a kezelés során figyelembe kell venni.

A REUMA TÜNETEI

A reuma tünetei a reumás betegség típusától és okától függenek. Alapvetően az ízületek és az ízületi hártya, az izmok, az inak, a porcok, az idegek és a csigolyák lehetnek érintettek. Ennek eredménye a fájdalom, amely súlyosnak mondható, valamint az izmok és az ízületek merevsége és zsibbadása. Gyulladásos folyamatok és az ízületek duzzanatai is előfordulhatnak. A fájdalom mellett a mozgászavarok és az ízületi deformitások is gyakoriak.

A reumaterápia célja, hogy a lehető legjobb mértékben kezelje az okot, de a tüneteket is érezhetően enyhítse. Számos természetes kezelési módszer lassíthatja a betegség kialakulását és enyhítheti a kellemetlenségeket, ami elengedhetetlen az életminőség megőrzéséhez.

A REUMA ÉS AZ ÉTREND KAPCSOLATA

Az étrend nagyon fontos szerepet játszik a reumában, negatív és pozitív hatással is lehet a betegség lefolyására. Ettől függetlenül ne feledjük, hogy az étrend csak az egyik kulcstényező a reuma kezelésében. Gyakran van szükség gyógyszeres kezelésre vagy akár műtétre, de megfelelő étrenddel számos betegséget megelőzhetünk vagy enyhíthetünk. Tény, hogy a reumás embereknek más táplálkozási igényeik vannak, mint az egészséges embereknek. A teljes értékű étrend ajánlott, mivel ez a legjobb módja annak, hogy a szervezetet fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel lássuk el.

Ha a táplálkozásról van szó, néhány szokáson nem könnyű változtatni. Ráadásul a helyzetet súlyosbítja, hogy minden oldalon számos különböző vélemény és tanács hangzik el, különösen, ha a reumás étrendről van szó.

reuma és diéta

Alapvetően a hal, az egészséges zsírok és a különböző fűszerek segítenek a reuma kezelésében. Különösen fontosak az omega-3 zsírsavak, amelyek befolyásolhatják az ízületek gyulladását és duzzanatát. A halakon kívül ezek a zsírok a lenmagolajban, a repceolajban vagy a dióolajban is megtalálhatók. Ami a fűszereket illeti – különösen a curry, a fokhagyma, a gyömbér és a kömény mutatnak pozitív hatást a reuma tüneteire.

ÉTELEK, AMELYEKET ARTRITISZ ESETÉN KERÜLNI KELL

Az egészséges ételek mellett, amelyeket a reuma leküzdésére lehet és kell is fogyasztani, léteznek olyanok is, amelyeket kerülni kell.

A cukrot általában nem tartják túl egészségesnek, és ha túl sokat fogyasztunk belőle, számos más betegség kialakulásához is vezethet. Ezért az étrendbeli változtatások rendkívül fontosak az ízületi gyulladás kezelése során. Kerülje a túl sok cukrot tartalmazó ételeket, vagy helyettesítse őket alacsony cukortartalmú változattal. Figyeljen a rejtett cukrokra is! Ezek elsősorban a feldolgozott élelmiszerekben találhatók meg. A címkén feltüntetett összetevők között a cukor gyakran „karamell” vagy „szirup” kifejezések mögött rejtőzik.

Az állati eredetű élelmiszereket is óvatosan kell fogyasztani. Ezek közé tartozik különösképp a vörös hús és a kolbász, valamint a tojás és a tejtermékek. Ezek ugyanis úgynevezett arachidonsavat tartalmaznak, amely gyulladást okozhat és fokozhatják is azt az ízületekben – ezt a folyamatot különösen fontos elkerülni reumás betegeknél.

Általában semmi akadálya nincs ezen élelmiszerek alkalmi fogyasztásának, tehát nem kell örökre elkerülni őket. Az említett ételek legyenek finom kivételek, és a mindennapokban ne szerepeljenek az étrendjében, vagy egyálalán.

Az életmódváltás a rossz szokások, például az alkohol és a cigaretta kerülésére is vonatkozik.

A REUMA KEZELÉSE ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKKEL

Nem minden betegség kezelhető a megfelelő reuma elleni étrenddel. És nem minden olyan tápanyag vihető be étkezéssel, amely pozitív hatással lehet a betegségre. Ezért ajánlott az olyan étrend-kiegészítők szedése, mint például a Nutrilago Acuraflex. Az Acuraflex kapszula vagy krém formájában kapható, és olyan kiváló minőségű összetevőket tartalmaz, amelyek mind az okokra, mind a reumás tünetekre pozitív hatást gyakorolhatnak.

HOGYAN SEGÍTHET AZ ACURAFLEX A REUMA KEZELÉSÉBEN

Az Acuraflex krémet közvetlenül az érintett területekre kell felvinni, és akut vagy krónikus fájdalom esetén is hatásos. A krém közvetlenül ott szívódik fel, ahol a fájdalom jelentkezik, és ott tudja kifejteni pozitív tulajdonságait, ahol szükséges. Az összetevők gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásúak, így mind az okok, mind a tünetek ellen felveszik a harcot. A krém alapja a kurkuma, és további 12 teljesen természetes összetevőt tartalmaz, köztük Aloe verát, mentolt, E-vitamint, eukaliptuszt és más gyógynövényeket.

Másrészt az Acuraflex kapszula pozitív hatással van a test minden más szervére és testrészére is. A kapszulák fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, és segítenek ellazítani az izmokat. Ezt olyan összetevők biztosítják, mint a fekete bors, a kurkuma, a glükozamin és a kondroitin-szulfát, az indiai tömjén, a kalcium, a magnézium és a B1-, B6-, C- és D3-vitaminok. A legjobb hatást akkor érheti el, ha az Acuraflex krémet a kapszulákkal együtt használja. A kapszula és a krém is bármilyen korban, férfiak és nők számára is alkalmas. A német minőség, valamint az ISO-9001 és HACCP tanúsítványok a lehető legnagyobb biztonságot jelzik.

Az Acuraflex kapszulák és krémek további előnye: Nincsenek mellékhatásaik, amelyeket számos orvosi gyógyszer kiválthat. Az Acuraflex termékek 100%-ban természetesek, és nem tartalmaznak káros vagy bizonyítottan hatástalan összetevőket. Ráadásul az értékes összetevők, mint például a kurkuma, nem csak a reumára vannak pozitív hatással, hanem a szervezet többi részére és az Ön általános egészségére is pozitívan hathatnak.

HOGYAN SEGÍTHET AZ ACURAFLEX A REUMA KEZELÉSÉBEN

Hogyan küzdjünk testmozgással az ízületi gyulladás ellen